Skip to main content

Ieder kind in zijn kracht

Ieder kind in zijn kracht

Stichting leergeld: gratis warme kleding met de winterkledingpas

Beste ouders/verzorgers,

Het wordt buiten steeds kouder, dus willen we onszelf en onze kinderen lekker warm aankleden.
Niet elk gezin heeft geld om warme kleding, zoals bijvoorbeeld een winterjas, aan te schaffen.
Stichting Leergeld Den Haag kan gezinnen met een laag inkomen helpen met de Winterkledingpas. Met deze pas kunt u bij verschillende winkels winterkleding voor uw kind kopen.

U kunt de winterkledingpas zelf aanvragen bij Stichting Leergeld, school hoeft hier niets over te weten. Kijkt u op https://www.leergelddenhaag.nl/winterkledingpassen-2020/veelgestelde-vragen .

Indien u hierbij hulp nodig heeft, neemt u dan contact op met de leerkracht van uw kind of de intern begeleider. U mag ook contact met mij opnemen hierover. Hieronder leest u meer over Stichting Leergeld.

Over Stichting Leergeld
Stichting Leergeld zet zich in voor gezinnen met een laag inkomen, waarbij ’meedoen’ op school en in de vrije tijd door financiële redenen niet mogelijk is. Hierdoor krijgen deze kinderen niet de mogelijkheden om zich volledig te ontwikkelen. Kinderen, die opgroeien in dit soort situaties, hebben vaker last van gezondheidsproblemen en gevoelens van eenzaamheid, behalen lagere onderwijsprestaties en hebben meer kans om later zelf opnieuw in een armoedesituatie terecht te komen, of in de criminaliteit.

Stichting Leergeld helpt dus met de aanschaf van winterkleding, maar kan ook helpen met de aanschaf van een computer, fiets of bijvoorbeeld een judopak, zwemkleding of voetbalschoenen. Soms zijn er bijzondere aanvragen, zoals bijvoorbeeld de vergoeding van een traktatie bij een verjaardag, waar Stichting Leergeld bij kan helpen.

https://www.leergelddenhaag.nl/

Indien u hierover vragen heeft, neemt u dan contact met mij op.

Met vriendelijke groet,

Birthe Wolf
Adjunct-directeur