Skip to main content

Ieder kind in zijn kracht

Ieder kind in zijn kracht

Opening Kindcentrum Diamant Mariahoeve

  • Uniek concept zonder klaslokalen
  • Convenant voor gezamenlijk beheer park de Horst
  • Opening met schoolorkest de Residents dat al jaren oefent met het Residentieorkest
  • Hapjes en drankjes door leerlingen Diamant College

Gezamenlijk sprookje wordt waarheid

Op 28 september werd Diamant Onderwijs & Kinderopvang in Mariahoeve feestelijk geopend. Na een project van minimaal 10 jaar is de nieuwbouw gerealiseerd: uniek zonder klaslokalen, maar met open leerpleinen. Daarbij hoort ook de nieuwe naam Diamant.

(Voormalig) basisschool de Vuurvlinder, Kinderopvang 2Samen, JongLeren peuterleerplekken en het Diamantcollege maakten het gezamenlijke sprookje waar. Het verhaal van het kleine schooltje, met te weinig leerlingen, dat uitgroeide tot Diamant met meer dan 250 kinderen uit meer dan 45 landen. In een krachtige samenwerking met alle partners. Eindelijk hebben we ons prachtige paleis met Park de Horst als paleistuin. Voor die tuin nemen we graag onze verantwoordelijkheid, ook samen met de wijk en de Tuinen van Mariahoeve. Daarvoor werd een convenant ondertekend.

Zoals het een paleis betaamt, klonk er bij de opening trompetgeschal dat werd begeleid door heel veel andere instrumenten van het eigen unieke schoolorkest The Residents. Ook waren er luxe hapjes, gemaakt door het sociale cateringteam van Lichtpuntjes van Mariahoeve en geserveerd door leerlingen van het Diamant college, waarmee Diamant Onderwijs & Kinderopvang nauw samenwerkt. Zelfs de gebouwen zijn letterlijk verbonden. Directeur Rob Rosier (basisonderwijs) sluit na de creatie van de Diamant ook zijn glansrijke carrière: “Maar onze ruwe Diamant gaat zich nog verder ontwikkelen. Het sprookje zal dan ook nog vele hoofdstukken kennen, die een nieuwe directeur later misschien wel voorleest. En de kinderen? Die leerden nog lang en gelukkig!”