Skip to main content

Ieder kind in zijn kracht

Ieder kind in zijn kracht

Eerste steen nieuwbouw Diamant op 9 november

Het is alweer 5 dagen geleden, maar we willen de beelden en het persbericht van het leggen van de eerste steen toch graag met u delen. Het was voor meester Rob een onvergetelijke verjaardag en voor de kinderen en het team een geweldige dag met toneel, muziek, architectuur en patatjes als traktatie.

Het persbericht:

Eerste steen nieuwbouw Diamant

Vandaag werd de symbolische eerste steen ingemetseld in de nieuwbouw van de ‘Diamant’ aan de Diamanthorst in Mariahoeve. Een samenwerkingsverband van bassischool De Vuurvlinder, Kinderopvang 2Samen en JongLeren peuterleerplekken die samen de nieuwe naam gaan voeren. Directeur Rob Rosier plaatste de steen met hulp van enkele leerlingen tijdens een feestelijk programma voor alle kinderen en partners. Tussen de buien door en passend bij de school: met live muziek.

“Vandaag is de dag dat jaren geleden de Berlijnse muur werd neergehaald”, vertelt directeur Rob Rosier van de Vuurvlinder. “Nu bouwen we hier juist wat moois op. We leggen een eerste steen voor een gebouw waar alle culturen welkom zijn. Daar hebben we meer dan 10 jaar aan gewerkt! Een plek waar we samen verder gaan bouwen aan ontwikkelingskansen van kinderen van 0 tot 12 jaar. Zij kunnen hier uitgroeien tot echte Diamanten. Met gelijke kansen voor ieder kind. Verbinding staat centraal: met onze partners én de wijk.”

De hele dag stond in het teken van ‘bouwen’, met bezoeken van bouwvakkers in de klas, zelf ontwerpen maken, taal- en rekenspelletjes in dit thema en de architecten die over hun vak en het nieuwe gebouw vertelden. Ook konden kinderen en ouders op lekkere traktaties rekenen. Na de officiële legging van de eerste steen, werd de ceremonie binnen nog eens overgedaan voor alle leerlingen die er op de bouwplaats niet bij konden zijn. Rob Rosier vertelde de kinderen vol trots over hun nieuwe schoolgebouw. Er was vooral heel veel live-muziek. Zo speelden de ‘De Residents’, het grote eigen schoolorkest van de Vuurvlinder, de sterren van de hemel. Leerkrachten Mariska en Ab bouwden, verkleed als echte bouwlieden een muur waarop de eerste steen werd onthuld. Zodra de Diamant op de muur zichtbaar was, ging gouden confetti de lucht in en onthaalden de kinderen springend en juichend hun nieuwe schoolgebouw.

De Vuurvlinder heeft zo’n 290 leerlingen afkomstig uit meer dan 50 verschillende landen en culturen. Dat vraagt om een bijzondere aanpak, waarmee de school goede resultaten boekt. Een uitgebreid aanbod met o.a. techniek, theater/muziek, sport, wetenschap, kunst en Engels is daar onderdeel van. Ook de samenwerking met 2Samen en JongLeren blijkt succesvol. Eerder realiseerden de partners gezamenlijk bijzonder snel de Oekraïneschool, waarvan alle 80 leerlingen bij de feestelijkheden aanwezig waren. “Ook die maken deel uit van de Diamant!”, besluit Rob Rosier.